Програма за психологическа помощ за хора с рак на гърда

Дойде време да ви представим психологическата програма за хора с рак на гърда, която ще се проведе, благодарение на вашето участие и подкрепа в събитието Race for the cure.

Тази година сме се насочили към създаване на групи за взаимопомощ за хора, които са на активно лечение, преминали операция. Очаквайте ни в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас.

Стартираме през месец декември, като записването за участие в програмата ще се състои през целия месец ноември. Групите за взаимопомощ ще са с продължителност три месеца и ще се провеждат веднъж седмично. Всеки сеанс ще бъде с времетраене два астрономически часа.

Групите ще бъдат водени от опитни психолози, които имат богат опит с психологична помощ при онкологични пациенти. В следващите ни публикации ще ви запознаем с тях и ще ви предоставим контакт, на който можете да се запишете за участие.

Психологическата помощ е изключително важна при всички онкологични заболявания. Тя трябва да върви ръка за ръка с противотуморното лечение. Проучванията показват, че хората, получавали психологическа помощ по време на лечението си имат по-голяма преживяемост, в сравнение с тези, които не са получавали такава подкрепа. Ето защо и ние от Фондация „Победи рака“ решихме да инвестираме събраните средства от първото издание на Race for the cure именно в тази насока.

Не забравяйте, ракът на гърдата засяга не само жени, но и 1% от мъжете. Всеки е добре дошъл!

Групите за взаимопомощ се формират, за да съберат хора с общ проблем. 

Когато споделят  личните си истории един с друг, участниците намират емоционална помощ и подкрепа, обменят информация, търсят ефективни начини за справяне със ситуацията. Обединени от общия проблем, те разбират, че не са сами, че има и други като тях, които могат да почувстват силата на тяхната болка и тревога. 

Срещите се организират и провеждат в защитена среда и спокойна атмосфера, която гарантира конфиденциалността на присъстващите и споделената информация. 

Ваня Григорова – психолог
моб.тел- +359 876 76 77 79
email: vanilia_2@abv.bg

Зорница Спиридонова- психолог
контакт за записване
моб.тел: 359 895 63 86 05
email: z_spiridonova@abv.bg 

Елена Стоева Атанасова

Телефон: 0878502730
Имейл: elen_atanasova@abv.bg

Гергана Иванова

Контакт за записване за град Варна: 0899 707 394

 Илияна Александрова

Контакт за записване: +359 89 9990705